Ice-Vibe by HW Knee wrap

Ice-Vibe combineert koeling met trillingen wat ervoor zorgt dat zwelling verminderd, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de genezing versnelt.
Trillingen stimuleren de doorbloeding, hierdoor word er zuurstof naar de benen gebracht, dit ondersteund het genezingsproces.
Gebruik van de cold packs zorgt voor koeling van het bloed. Wat de zwelling, de ontstekingsreactie en pijn verminderd. Verminderd de kans op het ontstaan van blessures.
Wordt geheel compleet geleverd in een handige opbergtas en is hierdoor ook gemakkelijk mee te nemen.
De ice vibe knie wraps zijn veelzijdig inzetbaar.


Voor de training:
Zeer effectieve warming-up om blessures te voorkomen. Te gebruiken zonder coldpacks.
Door de trillingen van de trilplaten in de boots wordt de doorbloeding van de benen van het paard gestimuleerd. Hierdoor help je het ontstaan van blessures bij je paard te voorkomen.


Na de training:
Herstel van eventuele schade als gevolg van de inspanning. Na de training of wedstrijd gebruik je de knie Wraps met de cold packs en de trilplaten. Door de cold packs worden de benen gekoeld en de pijn verminderd en tegelijkertijd wordt door de trilling de doorbloeding gestimuleerd en daarmee een snel herstel van beschadigd weefsel bevorderd.


Bij acute blessures, zwellingen, artritis en verstuikingen:

De cold packs helpen de ontstekingsreactie te verminderen en de trilstand ondersteunt de doorbloeding. Doordat de Knie Wraps zijn voorzien van een timer kunt u het herstelproces intensief ondersteunen. Alleen koelen helpt ontstekingen te voorkomen. Trillingen stimuleren de bloedtoevoer naar de benen, bevorderen de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Ice-Vibe combineert koeling met trilling wat ervoor zorgt dat eventuele zwellingen verminderen, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de genezing versnelt.


Bij chronische blessures:
Door de alleen de trilplaten te gebruiken wordt de doorbloeding gestimuleerd en daarmee het herstelproces ondersteund. De trillingen hebben bovendien een versterkend effect op het weefsel van de pezen en de banden.
Laad de trilplaten voor gebruik eerst op, dit neemt maximaal 4 uur in beslag. Wanneer de batterijen opgeladen zijn kunnen ze maximaal 2 uur gebruikt worden.


Activeer de trilplaten door de aan/uit knop ca. 3 seconden ingedrukt te houden.
Leg de cold packs voor gebruik minimaal 2 uur in de vriezer. De cold packs koelen gedurende ca. 40 minuten.


De Ice-Vibe Knie Wraps hebben 3 standen.
Stand 1: Behandeling van pijn en zwelling. Kan gebruikt worden met of zonder cold packs. Bij acute blessures altijd gebruiken met cold packs. Schakelt automatisch uit na 10 minuten.


Stand 2: Stimuleert de bloedcirculatie. Kan gebruikt worden met of zonder cold packs. Geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken als warming-up voor de training zonder cold packs of bij gedwongen boxrust bij een blessure met cold packs. Schakelt automatisch uit na 20 minuten.

Stand 3: Cooling down na training. Helpt om de ontstekingsreactie te remmen terwijl de doorbloeding goed blijft waardoor het herstel wordt bevorderd. Schakelt automatisch uit na 20 minuten.


De ice vibe set bevat het volgende:

  • 2 Ice-Vibe Knie Wraps
  • 2 Cold Packs
  • 2 trilstrips
  • Kabelsetje + stekkers voor gebruik in verschillende landen


Let op:
Gedurende de eerste 6 weken de Ice-Vibe Knie Wraps niet vaker dan 2 keer per dag gebruiken
Bij een infectie gebruiken in combinatie met de cold packs
Niet gebruiken bij paarden met platen of schroeven in hun benen
Niet gebruiken op botbreuken

Specificaties

Kies een variant:

203,95 €