Ice-Vibe by HW Hock wrap

Ice-Vibe combineert koeling met trillingen wat ervoor zorgt dat zwelling verminderd, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de genezing versnelt.
Trillingen stimuleren de doorbloeding, hierdoor word er zuurstof naar de benen gebracht, dit ondersteund het genezingsproces.
Gebruik van de cold packs zorgt voor koeling van het bloed. Wat de zwelling, de ontstekingsreactie en pijn verminderd.
Vermindert de kans op het ontstaan van blessures, versterken de pezen en banden. Tevens voeren de Hock Wraps afvalstoffen af, ze zijn effectief door een combinatie van koelen en trillen.
Vermindert littekenweefsel
Versnelt het genezingsproces
Voorzien van 3 trilstanden
Word compleet geleverd in een handige opbergtas en is hierdoor gemakkelijk mee te nemen.
Veelzijdig in te zetten:
*voor de training:
Zeer effectieve warming-up om blessures te voorkomen. Te gebruiken zonder coldpacks.
Door de trillingen van de trilplaten in de boots wordt de doorbloeding van de benen van het paard gestimuleerd. Hierdoor help je het ontstaan van blessures bij je paard te voorkomen.
*na de training:
Herstel van eventuele schade als gevolg van de inspanning. Na de training of wedstrijd gebruik je de Ice-Vibe Hock Wraps met de cold packs en de trilplaten. Door de cold packs worden de benen gekoeld en de pijn verminderd en tegelijkertijd wordt door de trilling de doorbloeding gestimuleerd en daarmee een snel herstel van beschadigd weefsel bevorderd.
*bij acute blessures, zwellingen, verstuikingen en artritis:
De cold packs helpen de ontstekingsreactie te verminderen en de trilstand ondersteunt de doorbloeding. Doordat de Ice-Vibe Hock Wraps zijn voorzien van een timer kun je het herstelproces intensief ondersteunen. Alleen koelen helpt ontstekingen te voorkomen.
*bij chronische blessures:
Door alleen de trilplaten te gebruiken wordt de doorbloeding gestimuleerd en daarmee het herstelproces ondersteund. De trillingen hebben bovendien een versterkend effect op het weefsel van de pezen en de banden.
De trilplaten hebben 3 standen;
Stand 1: Behandeling van pijn en zwelling. Kan gebruikt worden met of zonder cold packs. Bij acute blessures altijd gebruiken met cold packs. Schakelt automatisch uit na 10 minuten.
Stand 2: Stimuleert de bloedcirculatie. Kan gebruikt worden met of zonder cold packs. Geschikt om bijvoorbeeld te gebruiken als warming-up voor de training zonder cold packs of bij gedwongen boxrust bij een blessure met cold packs. Schakelt automatisch uit na 20 minuten.
Stand 3: Cooling down na training. Helpt om de ontstekingsreactie te remmen terwijl de doorbloeding goed blijft waardoor het herstel wordt bevorderd. Schakelt automatisch uit na 20 minuten.
Voor het eerste gebruik de trilplaten opladen, dit neemt maximaal 4 uur in beslag.
Wanneer de trilplaten opgeladen zijn kunnen ze maximaal 2 uur gebruikt worden.
Leg de cold packs voor gebruik minimaal 2 uur in de vriezer, de cold packs koelen ongeveer 40 minuten.
Gebruiksaanwijzing:
Steek de trilplaat in het daarvoor bestemde hoesje aan de binnenkant van de Ice-Vibe Hock Wraps, te gebruiken met 1 of 2 trilplaten per wrap. Doe de cold packs in het daarvoor bestemde hoesje. Plaats de Ice-Vibe Hock Wraps om de hak en sluit deze met de klittenbandsluitingen. Activeer de trilplaten door de aan/uit knop ca. 3 seconden in te drukken.
De ice vibe set bevat het volgende:
2 Ice-Vibe Hock Wraps
4 Cold Packs
2 Trilplaten
Kabelsetje + stekker voor gebruik in verschillende landen, uiteraard ook met Nederlandse stekker
Let op:
Gedurende de eerste 6 weken de Ice-Vibe Hock Wraps niet vaker dan 2 keer per dag gebruiken.
Bij botbreuken niet gebruiken.
Niet gebruiken bij paarden met platen of schroeven in hun benen
Laat paarden voorzichtig wennen aan de Ice-Vibe Hock Wraps en gebruik deze alleen onder toezicht.
Bij een infectie gebruiken in combinatie met de cold packs.

Kies een variant:

209,95 €